Stadsbeek vormt verbinding

De stadsbeek met het omringende groen vormt een laagdrempelige, doorwaadbare verbinding tussen het centrum van Nijverdal en de Regge. In combinatie met de privétuinen bieden de openbare ruimten een brede groene strook waar de toekomstige bewoners van de wijk en de inwoners van Nijverdal eenvoudig kunnen passeren, ontmoeten en recreëren. Voor kinderen worden bovendien diverse speelplaatsen gerealiseerd.

Het historische karakter blijft bewaard

In de toekomstige woonwijk aan het Hoge Dijkje wordt het stedenbouwkundige plan voor de ± 165 nieuwe woningen en appartementen op een prachtige wijze gecombineerd met het historische karakter van de locatie. Zo vormen de gevels, muren en sheddaken van de bestaande fabriekshallen (deels) de stedenbouwkundige kaders, waarbij de onderbrekingen in de fabrieksmuur doorgangen richting de stadsbeek bieden die zo de wijk met het centrum en de Regge verbinden.

Hoge Dijkje Nijverdal -

Compacte bebouwing in het groen

In het masterplan is het totale fabrieksterrein van 45.000 m2 opgedeeld in compacte compartimenten waar de verschillende woontypologieën worden gerealiseerd. Bekijk hier het meest recente plan.

Nieuwe invulling voor de Smidse

Aangezien Smidse het historische karakter van het Hoge Dijkje vormt én van (rijks)monumentale waarde is, blijft dit pand behouden en krijgt het een nieuwe invulling in het masterplan.

Op de hoogte blijven?

Ik ben geïnteresseerd in dit gebied en wil graag vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen.